BOŠKO RADOVIĆ

Selektor Crne Gore: Cijelo ljeto smo se spremali za ovaj meč, velika pobjeda

Pripremili smo tri krucijalne stvari – našu odbranu u tranziciji, kontrolu defanzivnog skoka i kontrolu ritma utakmice, kazao je

Boško Radović: Ovo je za nas bila najvažnija utakmica. FIBA

S. S.

24.8.2022

Selektor reprezentacije Crne Gore Boško Radović bio je zadovoljan nakon trijumfa nad Bosnom i Hercegovinom.

Istakao je da se stručni štab dva mjeseca spremao ovu utakmicu.

Najvažnija utakmica

- Velika pobjeda za nas, na startu druge runde kvalifikacija, protiv veoma dobrog tima. Cijelo ljeto smo se pripremali samo za ovu utakmicu, iako poslije ovog meča igramo sa Litvanijom, a onda i na Evropskom prvenstvu. Ali, za nas je ovo bila najvažnija utakmica. Pripremili smo tri krucijalne stvari – našu odbranu u tranziciji, kontrolu defanzivnog skoka i kontrolu ritma utakmice. Spremali smo se za te stvari i mislim da su one bile ključ naše pobjede - kazao je Radović.

Pohvalio je Radović fizičku snagu reprezentacije BiH.

Teška utakmica sa Litvanijom

- Bojali smo se toga, pripremali se taktički za to. Ključ je bio da spriječimo njihov skok u napadu, kao i da zaustavimo igru Nurkića na niskom postu i na perimetru. Ne bih rekao da je rival odigrao mlako, nego da smo mi bili izvrsni u odbrani, pogotovo u prvom poluvremenu. Zaustavili smo ovakvu ekipu na svega 26 poena, a u nastavku malo pali. I dalje mislim da je BiH sjajna ekipa i da će se svako sa njom teško nositi - poručio je Boško Radović te dodao:

- Prvo nas čeka veoma teška utakmica sa Litvanijom, a onda idemo na Evropsko prvenstvo da uživamo. Ne postavljamo sebi ciljeve, trudićemo se da igramo najbolju košarku što možemo. Ako izborimo prolazak iz grupe u osminu finala, to bi bilo super.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.