ZAPADNA KONFERENCIJA

Novi trip-dabl Jokića: Denver u brutalnoj završnici pobijedio Memfis

Jokićev učinak je bio 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, a uz to je imao jednu blokadu

Nikola Jokić. Printscreen

H. J. I.

4.3.2023

Ako je uopšte ikada postojala dilema, Nikola Jokić se iz utakmice u utakmicu trudi da je opovrgne - on je trenutno najbolji košarkaš NBA lige. U pobjedi Denvera protiv Memfisa u derbiju Zapadne konferencije, srbijanski igrač upisao je novi tripl-dabl učinak, njegov 101. u karijeri u NBA ligi - 113:97.

Prosto nevjerovatno djeluje podatak da je ovo bio 25. put ove sezone da je tri kolone popunio dvocifrenim brojkama, a Nagetsi su odigrali 63 utakmice, od kojih je i Jokić sam propustio nekoliko.

Noćas je njegov učinak bio 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, a uz to je imao jednu blokadu. Iz igre je šutirao 7/10, sve za dva poena, dok je sa linije penala imao 4/6.

Gledali smo izuzetno zanimljiv i uzbudljiv meč u Koloradu njegovim većinskim dijelom. Poslije egal prve četvrtine, Memfis je bio taj koji je zadao početni udarac u drugoj kada je otišao na 10 poena prednosti, a Grizlisi su bili ispred i na poluvremenu kada su imali zalihu od +8.

Detalj sa meča. Printscreen

Međutim, pod rukovodećom palicom Nikole Jokića, Nagetsi su zaigrali daleko bolje u narednom kvartalu. Počeli su da pogađaju iz svake moguće pozicije i da polako, ali sigurno tope razliku svog najvećeg rivala na Zapadu u ovom momentu. Tako je pred završnih 12 minuta košarke na semaforu stajao neriješen rezultat.

Ali, ako ste se nadali drami, nju niste dočekali. Jednostavno, Denver je brutalnom završnicom zadao jak udarac Memfisu. Držali su se Grizlisi u kakvom-takvom egalu sve dok Jokić i družina nisu napravili seriju od čak 16:0 uz pomoć koje su na kraju došli do ubjedljive pobjede i učvrstili se na prvom mjestu.

Nekako baš u tim momentima je Nikola i upisao nedostajuću asistenciju koja mu je falila za novi tripl-dabl učinak i tako ukrasio sjajno večer na terenu.

Uz novu pobjedu, Denver je skočio na skor 45-19 i sada definitivno gospodari Zapadnom konferencijom, pošto je ostavio Memfis na odnosu 38-24. Narednu utakmicu, Nagetsi igraju protiv Toronta u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.