NBA LIGA

Kingsi pobijedili Nagetse, najbolji igrač Denvera bio Nikola Jokić

Jokić je bio ubjedljivo najbolji pojedinac u timu sa 23 poena (9/17 FG, 4/5 FT), 8 skokova i 7 asistencija

Detalj s utakmice. Platforma X

H. J. I.

10.2.2024

Nakon velike pobjede u "gradu anđela" Denver Nagetsi su put po Kaliforniji nastavili u glavnom gradu Sakramentu gdje su ih Kingsi načisto pregazili pobijedivši sa 135:106.

Nikola Jokić je bio ubjedljivo najbolji pojedinac u timu sa 23 poena (9/17 FG, 4/5 FT), 8 skokova i 7 asistencija, što je bilo premalo bez pomoći bilo kog drugog igrača.

Izostanak Majkla Portera Džuniora često se posmatra kao bezazlen, međutim u susretu u kom apsolutno niko nije bio raspoložen on bi bio od i te kako velike pomoći. Ovako je faktički Džoker ostavljen na milost i nemilost timski razigranom sastavu Kingsa.

Aktuelni šampion je čak i vodio u prvoj četvrtini 35:26, ali onda se dogodilo pomračenje krajem pomenute i u finišu naredne dionice. Domaćin je stekao devet poena viška pred pauzu, ali daleko je sve bilo od gotovog.

Isto se nije moglo reći u završnici trećeg kvartala, pošto je Sakramento od momenta kada je stekao dvocifren plus prikazivao izuzetnu sigurnost na parketu. Nemoćnom Denveru u posljednjih dvanaest minuta nije bilo pomoći, pa je Majkl Meloun čak dao šansu i igračima koji manje igraju.

U slavljeničkom sastavu Malik Monk je ubacio 23 poena, dok je novi sjajan trip-dabl upisao Domantas Sabonis sa po 17 poena, skokova i 10 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.