NBA LIGA

Bogdanović dvocifren u nezgodnom porazu Atlante

Bogdanović je meč završio sa 13 poena, a na sve to sakupio je i dvije asistencije

Bogdan Bogdanović. Printscreen

H. J. I.

5.3.2023

Srbijanski košarkaš, Bogdan Bogdanović za razliku od prethodne večeri pružio je nešto bolju partiju, ali je ovoga puta doživio i poraz i to u direktnom okršaju sa timom Majamija koji se bori za plasman u plej-of na Istoku - 1117:109.

On je imao dvocifren učinak, pošto je meč završio sa 13 poena, a na sve to sakupio je i dvije asistencije. To ipak nije bilo dovoljno da se uplaši Hit na Floridi.

Najbolji u njegovom timu bez ikakve dileme večeras bio je potpuno neočekivano Bej sa 22 poena, a ispratio ga je Hanter koji je ubacio pet poena manje.

Treba istaći da je Trej Jang susret završio sa svega osam poena uz četiri skoka i 10 asistencija i da je to jedan od njegovih slabijih poenterskih učinaka u sezoni što je doprinijelo ishodu kakav je viđen.

U Majamiju naravno nije bilo Nikole Jovića, koji se i dalje razvija u pomoćnom timu, a ulogu lidera preuzeo je Bem Adebajo koji je ubacio čak 30 poena. Standardno dobar bio je Tajler Hiro sa 20 poena.

Meč je riješen krajem druge i početkom treće četvrtine kada je Majami već stigao na više od 20 poena prednosti, poslije čega je gost samo donekle uspio da ublaži poraz.

Oni su se tada približili i na samo pet poena zaostatka, ali je serijom 7:0 Majami otklonio sve dileme oko pitanja pobjednika.

Atlanta je sada na skoru 32-32 na osmom mjestu Istoka, dok je Majami na poziciji ispred sa 34-31.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.