DŽA MORENT

Problematična zvijezda na savjetovanju: Slava ostavila utjecaj na njega

Tim iz Tenesija je u prethodnoj sezoni bio jedna od najboljih ekipa Zapada, dok u ovoj sezoni su hit, ali ne iz dobrih razloga

Dža Morent: Mora ići na savjetovanje. AP

N. H.

14.3.2023

Tim iz Tenesija je u prethodnoj sezoni bio jedna od najboljih ekipa Zapada, a uz Dža Morente (Ja Morant) su tu bili Džeren Džekson (Jaren Jackson), Dezmond Bejn (Desmond Bane) i ostali. Sezonu 2022-23 je do sad obilježio Morent, zvijezda Memfis Grizlisa, nažalost iz ne toliko dobrih razloga.

Pokazivao oružje na Instagramu

Ol-star plejmejker je na društvenim mrežama strimovao, kako u noćnom klubu maše pištoljem, a nekoliko dana kasnije se pojavio još jedan snimak na kojem u prostoriji, napunjenoj novcem, provodi vrijeme sa striptizetom. Naravno na to je oštro reagovala i NBA liga.

Ostaje da se vidi kolika će biti suspenzija na račun eksplozivnog beka, a spominje se i kazna od 50 utakmica neigranja. Slična onoj koju je dobio Gilbert Arenas zbog donošenja vatrenog oružja u svlačionicu.

Morati će na savjetovanje

Zasad se očekuje da Morent neće morati služiti zatvorsku kaznu za prestup, ali će morati na Floridi pohađati tečaj savjetovanja, prema informacijama američkog ESPN-a.

Ostaje da se vidi kolika će biti suspenzija na račun eksplozivnog beka iz Južne Karoline, a spominje se i drakonska kazna od 50 utakmica neigranja, budući da NBA od slučaja Arinas i Kriterton ima stroga pravila u vezi sa posedovanjem vatrenog oružja.

- Morent je zatražio pomoć za ono što je u svojoj izjavi naveo kao učenje kako da se bolje izbori sa stresom i ostvari sveukupno blagostanje - navode izvori ESPN.

Liga i dalje ne zna kada će Morent moći da se vrati, nije poznato koliko traje kurs savjetovanja, a istraga NBA traje od četvrtog marta, kada je objavljen sporni snimak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.