KOŠARKA

LA Clippersi izgubili u Memphisu, otežali završnicu sezone

Samo je Norman Povel (Powell, 16) postigao više poena od Zupca

Zubac je pogodio šest od 10 šuteva. Screenshot

E. A.

1.4.2023

Ivica Zubac ostvario je double-double s 15 poena i isto toliko skokova, ali njegovi su LA Clippersi izgubili u Memphisu 108:94, te tako otežali završnicu sezone i borbu za doigravanje. 

Zubac je pogodio šest od 10 šuteva iz igre i tri od pet slobodnih bacanja, a ubilježio je i blokadu te po dvije ukradene i izgubljene lopte. 

Istaknuo se jednim snažnim zakucavanjem, ali puno više i neuspješnim zaustavljanjem rookieja Davida Rodija (Roddyja), koji je preko hrvatskog centra izveo jedno od najžešćih zakucavanja sezone.

Samo je Norman Povel (Powell, 16)  postigao više poena od Zupca, čak je i Kavihi Leonard (Kawhi) ostao na samo 12, a Rusel Vestbrok (Russell Westbrook) na tek četiri. Grizliese (Grizzliese) je u izostanku Jaa Moranta predvodio Desmond Bane s 22 poena.

Boston Seltiks (Celticsi) ostali su u igri za prvo mjesto Istoka pobijedivši Utah Jazz 122:114. Drugu utakmicu za Džezere odigrao je Luka Šamanić, koji je tamo na desetodnevnom ugovoru, a završio je s četiri poena (šut 2/4), dva skoka, blokadom, jednom ukradenom i dvije izgubljene lopte za 12 minuta igre.

Džejson Tatum (Jayson) s 39 poena predvodio je Seltiks (Celticse), koji imaju pobjedu manje i dva poraza više od vodećih Milwaukee Bucksa. Talen Horton-Tucker s 28 poena bio je prvi strijelac gostiju, koji su sve dalje od doigravanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.