TRANSFER BOMBA

Trofejni turski trener preuzima Panatinaikos: Spreman za novu stranicu u životu

Grčki mediji prenose da je košarkaški trener Ergin Ataman u pregovorima sa vlasnikom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom

Ataman: Sjeda na klupu Panatinaikosa. Screenshot/Twitter

N. H.

4.4.2023

Grčki mediji prenose, da je košarkaški trener Efesa Ergin Ataman u pregovorima sa vlasnikom Panatinaikosa Dimitrisom Janakopulosom oko preuzimanja mjesta glavnog trenera atinskog velikana po okončanju tekuće sezone.

Sastanak u Beogradu

Kako se navodi u tekstu „Gazette“, Ataman i Janakopulos su se prošlog petka sastali u Beogradu i razgovaralo se o prelasku trofejnog turskog trenera u redove atinskih „zelenih“.

Organizator susreta je bio poznati menadžer Miško Ražnatović, agent Atamana, a prisutan je bio i nekadašnji košarkaš Sani Bećirović, koji bi u slučaju dogovora obavljao ulogu sportskog direktora u Panatinaikosu, klubu u kojem je svojevremeno igrao sa velikim uspjehom.

Razgovarali o detaljima

Oni pišu da su tokom sastanka ugovoreni ključni detalji poput dužine ugovora, budžeta kluba, transfera i partnera, kao i godišnja plata za Atamana.

Navodi se da je aktuelni šef stručnog štaba Efesa tražio platu od 1,5 miliona eura godišnje.

Ataman je u prethodne dvije sezone sa turskom ekipom osvojio Euroligu, a u bogatoj karijeri je vodio još Fortitudo Bolonju, Bešiktaš, Galatasaraj, kao i Montepaski Sienu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.