NBA

Niksi pred polufinalom Istočne konferencije: Klivlend se muči

Džejlen Branson je predvodio ekipu iz Velike jabuke do nove bitne pobjede u ovoj plej-of seriji

Branson: Vodio Nikse do pobjede. AP

23.4.2023

Nju Jork Niksi su u legendarnom Madison Square Gardenu slavili protiv Klivlend Kavalirsa rezultatom 102:93 (30:23, 24:22, 19:26, 29:22). 

Oni su tako došli do svoje treće pobjede u prvoj plej-of rundi Istočne konferencije, a rezultat u seriji glasi 3:1. Njima je sada potrebna samo još jedna pobjeda da bi prošli u polufinale Istoka. 

Najbolji u dresu Niksa je standardno bio Džejlen Branson (Jalen Brunson) sa 29 poena, kojima je dodao po 6 skokova i asistencija, a nakon što se mučio veći dio serij Ar-Džej Beret (R.J Barrett) je upisao 26 poena. 

Problema sa pronalaskom forme još uvijek ima ponajbolji košarkaš Nju Jorka Džulijus Rendl (Julius Randle) koji je večeras postigao samo 7 poena. 

S druge strane, u dresu Klivlenda su skoro sve zvijezde nevidljive. Darius Garland je isporučio 23 poena i 10 asistencija i jedini se i pokazao na ovoj utakmici. Donovan Mičel (Mitchell), jedan od najboljih bekova lige, je ponovo nestao ubacivši samo 11 poena. 

Serija se sada ponovo vraća u Klivlend, a naredna je utakmica na programu u noći sa srijede na četvrtak. Bit će im teško da se vrate u ovoj seriji, ali nije da se nikad ranije to nije desilo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.