PROMJENE U ŠAMPIONU

Efes pronašao zamjenu za Atamana: Na klupu sjeda učenik Željka Obradovića

Erdem Čan je u protekloj sezoni vodio ekipu Turk Telekom s kojom je igrao polufinale plej-ofa turske lige i finale Eurokupa

Čan: Novi trener Efesa. Screenshot/Twitter

N. H.

20.6.2023

Anadolu Efes nije uspio da osvoji i treću uzastopnu titulu u Euroligi, pa su odlučili da je vrijeme za rastanak sa svojim trenerom Erginom Atamanom. Ataman će od naredne sezone voditi Panatinaikos, a sada je poznato i ko će ga zamijeniti na klupi Efesa.

Njegova zamjena će biti Erdem Čan (Can) koji je sa ekipom iz Istanbula potpisao dvogodišnji ugovor, a stigao je iz Turk Telekoma. 

On je sa ovom ekipom bio prvi u regularnoj sezoni turskog prvenstva, ali je u plej-ofu zaustavljen od Karšijake. U Eurokupu je dogurao do finala gdje je poražen od Gran Kanarije.

On je bio jedan od mnogobrojnih kandidata koji su se spominjali za nasljednika Atamana (Ćavi Paskval, Pablo Laso...) Ali, očigledno su se odlučili u Efesu ostati pri izboru domaćeg trenera, pa je tako izbor pao na Čana.

Poznato je da je Čan bio učenik legendarnog Željka Obradovića, pošto je s njim godinama radio u Fenerbahčeu kao pomoćnik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.