OŠTRO SAOPĆENJE

Trofejni bh. klub se oglasio, prozvao i Košarkaški savez BiH: Kod nas sve može, dotakli smo dno kao nacija

Ajla Ikanović dobila poziv na okupljanje, a onda je bez objašnjenja prekrižena sa spiska

Ikanović: "Otpisana" sa spiska. FIBA

E. Ć.

1.8.2023

Mnogo pažnje izazvalo je saopćenje RMU Banovići koji tvrde da je njihova košarkašica Ajla Ikanović preko noći skinuta sa spiska ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ikanović je dobila poziv na okupljanje seniorske reprezentacije naše zemlje 1. avgusta, ali je onda sklonjena sa spiska iz neobjašnjivih razloga.

Selektori "spadaju" s neba

Zbog toga su se oglasili iz trofejnog bh. kluba i poslali poruku novom selektoru "Zmajica" Milošu Pavloviću, Savezu, ali i navijačima.

- Nismo i nikada nećeno biti klub koji moli, klub koji traži ili urgira da se jedno naše dijete nađe na spisku bilo koje reprezentativne selekcije naše zemlje.

Da smo kao nacija dotakli dno u svim segmentima jesmo sigurno, nažalost.

Pa i to da selektori od 2019 ,,spadaju” s neba pa odjednom bivaju pomoćni selektori Juniorske ekipe A divizije, pa je li ako već odeš u Novi Sad da lobiraš kod selektora da će biti selektor reprezentacije BiH onda mu možeš i narediti da mu tvoja ,,žena” bude pomoćnik u Staff-u, itd... Kod nas jel pa može sve - navode iz RMU Banovići.

Istakli su da "djeca širom naše zemlje ne trebaju ispaštati zbog nekoliko maloumnih, neobučenih i neškolovanih košarkaških kadrova".

Dopis RMU Banovići. Facebook

Ajla Ikanović je igračica koja je rođena 1999. godine. Život je posvetila košarci.

Javnost pa i Košarkaški Savez naše zemlje zna da je ova ista igračica prošla sve reprezentativne selekcije od najmlađe do najstarije ili seniorske reprezentacije BiH.

Kvalitetna igračica

Javnost zna da je Ajla Ikanović u protekloj godini bila učesnik Evropskog tačnije Svjetskog prvenstva koje se održalo u Sidneju.

Javnost, sportska, a ne mahalska javnost zna, ne fudbalska ili neka druga javnost da je Ajla Ikanović unazad 4 godine nosioc naše igre, nosioc seniorske košarke sa svojim kolektivom koji igra finale naše zemlje kako prvenstva BiH tako i Kup-a BiH.

Da je Ajla Ikanović najbolji strijelac naše ekipe, a Boga mi i učesnik Međunarodnog takmičenja Waba Liga - istakli su iz RMU Banovići.

Iz kluba su objasnili da je Ikanović dobila poziv 12. jula, da bi potom bila skinuta sa spiska bez da je bila upoznata da je otpisana.

- Da je ista igračica zahvaljujući djevojkama, suigračicama i kolegicama iz reprezentacije upoznata da su sve nakon prvog mail-a od 12.07.2023. dobile i drugi mail prije četiri dana da se okupljaju sutra u Hotelu Bosna u Sarajevu.

Ajla se radovala. Vrijedno radila i spremala se za te pripreme.

Kao neko iza koga ima nešto sportsko, osoba iza koje su trofeji i rezultati, godina iza koje stoje dva finala: Kup i Prvenstvo BiH…..Osoba iza koje stoji porodica i 150 članica ŽKK "RMu Banovići".

Dopis RMU Banovići. Facebook

Naravno, kao iza svake djevojke i curice tako strogo stojimo i iza naše Ajle, a dopis upućen kancelariji KSBIH, članovima UO KSBIH, regionalnim savezima BiH, te na mnoge druge adrese u našoj državi je već danas otišao.

Nepravdu, udarce, poniženja potražit ćemo na adresama na koje i vi sami idete, ali vam garantujemo da snove naše djece, snove naših djevojaka neće ugasiti, u to vam se javno kunemo!

Ajla voli ovu zemlju i za grb ove zemlje će poginuti. Zapamtite - poručili su iz RMU Banovići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.