INTERESANTNA ODLUKA

Partizanova zvijezda će u budućnosti nastupati za selekciju Azerbejdžana

Zek Ledej je otputovao u Baku kako bi završio sve potrebne stvari za pasoš

Ledej: Novi reprezentativac Azerbejdžana. KK Partizan

N. H.

17.8.2023

Košarkaš Partizana Zek Ledej (Zach LeDay) uskoro bi trebao dobiti pasoš Azerbejdžana, što će mu omogućiti da nastupa za reprezentaciju ove zemlje.

Ledej iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Partizana. Uz kapitena „crno-bijelih“ Kevina Pantera (Punter), bio je jedan od najzaslužnijih za titulu ekipe u ABA ligi, te plasman u plej-of Eurolige, takmičenja u kojem su stigli na korak od Final Foura.

U najkvalitetnijem regionalnom takmičenju prosječno je bilježio 10 poena i četiri skoka, dok je u najelitnijoj ligi imao 11 poena i 5 skokova. 

Azerbejdžan traži rješenje i igrača kojeg bi naturalizovao. U posljednje vrijeme, za reprezentaciju ove zemlje nastupao je Džordan Dejvis (Jordan Davis), koji nosi dres španske Mursije.

Međutim, Azerbejdžan sada želi kvalitetnije rješenje. Odluka je pala na Ledeja, koji je prije nekoliko dana otišao u Baku, kako bi završio sve potrebne stvari oko pasoša prenosi „BasketNews“.

Azerbejdžan će u pretkvalifikacijam za Eurobasket 2027. godine igrati u grupi sa Švicarskom, Republikom Irskom i Kosovom.

Tokom svoje karijere, Ledej je u Evropi, pored Partizana, nastupao još za Žalgiris, Olimpijakos i Olimpiju Milano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.