BH. REPREZENTATIVAC

Amar Gegić za „Dnevni avaz“: Preokret u sezoni dolazi iz dana u dan

Metropolitans kasno okupio ekipu. Cilj je izboriti opstanak

Gegić: Dobro primljen od saigrača. FIBA

21.11.2023

Bh. reprezentativac Amar Gegić je nakon sjajne prošle sezone u dresu francuskog Paris Basketballa, potpisao za Metropolitans 92.

Naš košarkaš je kratko govorio za „Dnevni avaz“ nakon što je upisao novi sjajan nastup, upisavši 19 poena i šest asistencija u utakmici francuskog prvenstva protiv Nantera.

- Prije nekih 15 dana sam stigao u klub i dobro su me momci primili. Dosta bolje izgledamo iz dana u dan. Nadam se da ćemo do kraja sezone ostvariti dovoljan broj pobjeda da izborimo opstanak u ligi – kazao je Gegić za „Dnevni avaz“, pa nastavio:

- Moji ciljevi su da budem zdrav i da igram košarku. Da budem sretan na košarkaškom terenu, te da ostanemo u ligi. Što je sa ovom ekipom realno za očekivati.

Ekipa Metropolitansa ima neka zvučna imena, poput Aksela Tupana (Axel Toupane), Džordana Teodora (Jordan Theodore) i Slovenca Alena Omića, ali su sezonu započeli veoma slabo. Međutim, dolaskom našeg reprezentativca ekipa pokušava da se vrati na pobjedničke staze.

- Klub Metropolitans je zaista kasno okupio ekipu i potpisao igrače. Tako da se tek trebaju posložiti kockice, kada dođe sve na svoje. Iako mislim da ne može doći preko noći, taj preokret će dolaziti iz dana u dan kako budemo napredovali i na kraju smatram da ćemo ostvariti naše ciljeve – rekao je Gegić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.