TRILER ZAVRŠNICA

Partizan "preživio" Monako: Pogodak Džejmsa za produžetak će se pamtiti

"Crno-bijeli" ponovo slave poslije nevjerovatne završnice na svom parketu

Panter: Najefikasniji u redovima Partizana. KK Partizan

N. H.

5.12.2023

Košarkaši Partizana su ove godine apsolutno pretplaćeni na triler završnice, pa su tako završili i ovaj susret Eurolige protiv Monaka. Utakmica je završila pobjedom "crno-bijelih" nakon produžetaka rezultatom 89:85.

Smjenjivale su se ekipe tokom cijelog u vođstvu, a Partizan je izgledao bolje tokom regularnog vremena. Činilo se da su u mnogim trenucima tokom posljednje dionice prelomili meč, ali to se jednostavno nije dešavalo. 

Imali su osam poena prednosti, ali gosti su uspjeli vratiti susret u egal, a onda je na scenu stupio Majk Džejms (Mike James). Kao i mnogo puta u svojoj karijeri američki bek je pogodio nevjerovatan šut i poslao utakmicu u produžetke.

Ipak, košarkaši Partizana su se bolje snašli u produžetku i u egal završnici prevagnuli u svoju korist. 

Najefikasniji kod beogradske ekipe bili su američki bek šuter Kevin Panter (Punter) sa 25 poena i krilo Džejms Naneli (James Nunnally) dodao 21 koš. 

Litvanski centar Donatas Motiejunas zabilježio 21 poen, dok je pomenuti Džejms dodao 16, uz po osam skokova i asistencija. 

Partizan je pobjedom došao na omjer od po šest pobjeda i poraza, te su se tako izjednačili sa Efesom, Bajernom, Olimpijakosom i Panatinaikosom. Monaku je ovo bio peti pora u 12 odigranih susreta Eurolige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.