EUROLIGA

Novi triler Partizana: Efes nakon preokreta slavio protiv "crno-bijelih"

Arena "Sinan Erdem" svjedočila je sjajnom susretu dva velikana evropske košarke

Sjajan susret u Istanbulu. KK Partizan

N. H.

24.11.2023

Košarkaši Anadolu Efesa dočekali su u areni "Sinan Erdem" Partizan i upisali pobjedu rezultatom 100:94.

Utakmica je bila puna preokreta i sjajnih nastupa pojedinaca, a "crno-bijeli" su propustili veliku priliku da dođu do pobjede.

 Interesantan je bio i sudar trenera dvije ekipe, pošto je Erdem Džan (Can), trener Efesa, bio učenik i dugogodišnji pomoćnik legendarnog Željka Obradovića, koji sjedi na klupi beogradskog tima.

Partizan je na ulasku u posljednju dionicu sa deset poena prednosti, ali se to sve vrlo brzo istopilo i Efes je preuzeo krucijalnu prednost u posljednjim minutama utakmice. 

Ključni za pobjedu istanbulskog tima bili su pogoci za tri poena Rodriga Buboe (Rodrigue Beaubois) i Šejna Larkina (Shane) u posljednjoj minuti, kada su koristili male greške protivnika. 

Upravo je američki plejmejker Larkin bio najefikasniji na susretu sa 27 poena, dok je Darijus Tompson (Thompson) dodao 18 u redovima Efesa. 

Amerikanci su bili najefikasniji u redovima Partizana - Frenk Kaminski (Frank Kaminsky) sa 24, te Pi Džej Dožer (P.J. Dozier) sa 21 poenom. 

Efes je sada na omjeru od po pet pobjeda i poraza, dok je Partizan zabilježio četiri pobjede na deset odigranih susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.