KVALITET SE NE ZABORAVLJA

Neponovljivi Mirza Delibašić: Kinđeta i danas obožavaju u Madridu

Iako je najbolji sportista u historiji Bosne i Hercegovine preminuo prije 22 godine, iz Reala nisu zaboravili na današnji datum

Mirza Delibašić. Real Madrid BC

N. H.

8.12.2023

Prošlo je 40 godina otkako je Mirza Delibašić nosio dres madridskog Reala, ali kvalitet se ne zaboravlja, a dokaz tome su i komentari navijača Kraljevskog kluba. 

Starijima je ostao u sjećanju kao simbol elegancije na terenu, a mlađi poštuju svoju legendu i sve priče o legendarnom Kinđetu.   

Iako je najbolji sportista u historiji Bosne i Hercegovine preminuo prije 22 godine, iz Reala nisu zaboravili na današnji datum. 

Na zvaničnom profilu su objavili Delibašićevu fotografiju iz doba kada je nastupao za "Kraljeve", a komentari na tu objavu nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

- "Odlična osoba. Nema mu ravnog igrača", "Ruku na srce, igrač s najviše stila kojeg sam upoznao", "Genije je prošetao kroz Palasio (De los Deportes, arena u kojoj Real igra, op.a)", "On je bio genije i ovdje i na nebu", "Čovjek odan svojim ljudima. Ostavio je neizbrisiv trag. Saigrači su ga obožavali" - neki su samo od komentara.

Podsjetimo, Kinđe je za Real igrao od 1980. do 1983. godine, kada je napustio klub potpisavši za Indesit Casertu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.