EUROLIGA

Partizan porazom okončao godinu: Vratio se iz ponora, pa promašio šut za pobjedu

Kaminski je ubacio deset od 20 poena Partizana u posljednjoj dionici, ali nije pogodio posljednji šut na isteku vremena

Sa meča u Beogradu. KK Partizan

E. Ć.

28.12.2023

Košarkaši Partizana doživjeli su poraz na svom parketu od Virtus Bolonje u 17. kolu Eurolige rezultatom 75:77.

Beograđani su vodstvo imali samo u dva navrata na otvaranju susreta (2:0 i 6:5). Italijanski tim je prvu četvrtinu priveo u svoju korist sa pet poena razlike (23:18). 

Naredne dvije su bile u egalu, a onda se Partizan vraća u utakmicu na krilima Frenka Kaminskog (Frank Kaminsky) koji je blistao u posljednjoj dionici. 

Njegovom tricom Partizan je došao na poen od Virtusa (68:69), ali na kraju nije mogao da se spasi poraza. Posao su im otežali i brojni faulovi, te rano isključenje Pi Džeja Dožera (PJ Dozier).

Kaminski je ubacio deset od 20 poena Partizana u posljednjoj dionici, ali nije pogodio tricu na isteku vremena za pobjedu i "Crno-bijeli" su zabilježili poraz.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Partizanov Džejms Naneli (James Nunnally) sa 19. Kod Partizana su po 12 dodali Ognjen Jaramaz i Kevin Panter (Punter), te Kaminski koji je svih deset poena ubacio u posljednjoj četvrtini.

Najraspoloženiji kod Virtusa bio je Gabriel Lundbeg sa 16 ubačaja, te Marko Belineli (Marco Belinelli) koji je dodao dva manje. Partizanu je ovo osmi poraz ove sezone, ima i devet pobjeda, dok je Virtus na omjeru 12-5.

Inače, odigrana je još jedna utakmica ovog kola Eurolige, a Fener je kao gost savladao Efes u turskom derbiju sa 89:84.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.