NBA LIGA

Mladi srbijanski košarkaš odigrao najbolju utakmicu u karijeri

Jović je dobio priliku u startnoj petorci uslijed povreda Džimija Batlera i Terija Riziea, te ostvario učinak karijere postigavši 24 poena

Jović: Sjajna partija 20-godišnjaka. PlatformaX

R. K.

14.2.2024

Srbijanski košarkaški reprezentativac Nikola Jović (20), odigrao je najbolju utakmicu svoje NBA karijere u velikoj pobjedi Majami Hita na gostovanju kod Milvok Baksa rezultatom 123:97. 

Jović je dobio priliku u startnoj petorci uslijed povreda Džimija Batlera (Jimmy Butler) i Terija Riziea (Terry Rozier), te ostvario učinak karijere postigavši 24 poena.

Pogodio je osam od 13 šuteva iz igre, gađajući trice 5/8 i slobodna bacanja 3/4, a uz to je imao sedam skokova, tri asistencije, ukrao jednu loptu, a nije izgubio nijednu.

Srbijanac je bio najbolji strijelac u pobjedi svog tima, s jednim poenom više od Robinsona, ali prvo ime gostiju bio je Bam Adebajo (Adebayo) s tripl-dablom od 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija. 

208 cm visoki krilni igrač, koji je u NBA došao iz beogradske Mege, većinu prve sezone proveo je u Razvojnoj ligi, a u jednoj od samo 20 utakmica za prvi tim odigrao je meč je s 18 poena, što mu je do protekle noći bio rekordni učinak.

Ove je sezone stalno u prvom timu. Jović je u decembru igrao prilično redovno, ali u januaru je do sinoć odigrao nešto više od dvije minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.