KVALIFIKACIJE ZA EP

Počinje operacija Eurobasket 2025: Košarkaški "Zmajevi" u Nikoziji traže prvu pobjedu

Bh. košarkaši prvi ispit imat će večeras od 18 sati, a protivnik će im biti reprezentacija Kipra

BiH: Prvi puta protiv Kipra. FIBA

R. K.

23.2.2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Nikoziji utakmicom protiv Kipra otvariti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

Ne bi trebalo biti problema 

Bh. košarkaši prvi ispit imat će večeras od 18 sati, a protivnik "Zmajevima" će biti reprezentacija Kipra, protiv koje će igrati prvi puta u historiji.

Košarkaška reprezentacija Kipra ne spada u red reprezentacija s kojim bi i oslabljena reprezentacija Bosne i Hercegovine trebala imati većih problema.

Bez pravog pleja

Tim Adisa Bećiragića će biti oslabljen za Džona Robersona (John) i Miralema Halilovića, a također od ranije se znalo da u ovom dijelu kvalifikacija se ne može računati na NBA igrače, tako da će bh. selekcija biti bez Jusufa Nurkića i Luke Garze.

Edin Atić bi trebao imati veću minutažu zbog nedostatka pravog plejmejkera, ali svakako na krilima Džanana Muse, koji je u sjajnoj formi, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Drugi meč grupe

Drugu utakmicu grupe E, odigrat će nešto kasnije od 20 sati i 30 minuta Francuska i Hrvatska u Brestu.

Kipar je jedan od četiri domaćina predstojećeg Eurobasketa, tako da su bez obzira na ishod u našoj grupi osigurali plasman na završnicu turnira.

Francuska, Hrvatska i BiH, borit će se za preostala dva mjesta na glavnom turniru prvenstva Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.