SELEKTOR BIH

Bećiragić naveo razloge poraza od Francuske i najavio novog igrača: To će skoro sigurno biti "jedinica"

Mi smo slabiji fizički i niži od njih, što su nažalost Francuzi iskoristili, nakon što su nam potrošili energiju, rekao je Bećiragić

Adis Bećiragić i Amar Gegić. A. Bešić / Avaz

E. Ć.

26.2.2024

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Adis Bećiragić obratio se medijima nakon poraza od Francuske (74:64) u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025. 

Bećiragić je čestitao Francuzima na pobjedi, ali je pohvalio i nastupe bh. košarkaša koji su se hrabro borili.

- Imali smo četiri stvari koje su nam bili zadaci, a prije svega kontrola skoka. Naše najjače oruže je kontranapad, a bez skoka nismo imali šansi. Mi smo slabiji fizički i niži od njih, što su nažalost Francuzi iskoristili, nakon što su nam potrošili energiju - izjavio je Bećiragić.

Rekao je da nije zadovoljan šutem za tri, navodeći kako je mislio da će u odličnoj atmosferi ruka bolje slušati.

- Imali smo veliki broj otvorenih šuteva i onda bi podigli publiku i samljeli ih. To je bio naš nedostatak, a na sve ostalo smo računali - poručio je Bećiragić.

Naša selekcija će naredne utakmice kvalifikacija igrati protiv Hrvatske u novembru. Bećiragić je rekao kako već razmišlja o dvomeču s Hrvatima, ali i novom strancu u reprezentaciji, koji će najvjerovatnije biti plejmejker.

- Ako to bude stranac, da to bude malo mlađi i neko ko je fit našoj ekipi. Naravno da nije lako. Najvažnije je pogoditi karakter igrača, a ne da neko dođe, iskoristi naš pasoš, bude dva prozora i "doviđenja-prijatno". 

Prije svega, da nađemo igrača koji nam odgovara. Zaista je to veliki problem, nije jednostavno. Stoposto ćemo tražiti igrača, 85 posto to će biti jedinica, dobar "scorer". Trenutno mislim da je u današnjoj košarci lakše zakrpiti ispod koša, nego da ne možeš da organizuješ igru - naveo je Bećiragić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.