POJAČANJE ZA "ZMAJEVE"

Najbolji asistent turske Superlige postaje reprezentativac BiH?

Amerikanac je visok 185 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a trenutno nastupa za Merkezefendi

Nejt Mejson. FIBA

N. H.

25.3.2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine bi u narednom periodu mogla postati jača za jedno ime, a riječ je o Nejtu Mejsonu (Nate Mason), piše MeridianSportBH.

Kako navodi ovaj portal, 28-godišnji Amerikanac visok je 185 centimetara i igra na poziciji plejmejkera, a trenutno nastupa u turskoj Superligi za Merkezefendi. 

U prošlosti se spominjalo nekoliko imena poput zvijezda Partizana Kevina Pantera (Punter) i Makabija iz Tel Aviva Vejda Boldvina (Wade Baldwin), ali je to u razgovoru za "Avaz" kategorično demantovao predsjednik KS BiH Dalibor Miloš. 

- To nije istina. Ne znam da li se te informacije šire da bi stvorile pomutnju ili nekakvu konfuziju kod nas. To i nema logike. Možemo imati samo jednog igrača sa statusom stranca, a mi trenutno imamo više njih - imamo Robersona i Luku Garzu. Na Garzu se računa u budućnosti. Sve i da hoćemo, ne možemo dovesti nekog novog – kazao je tada Miloš za naš medij. 

Mejson je trenutno četvrti strijelac turske Superlige s prosjekom od 19.4 poena, dok je i najbolji asistent tog prvenstva sa 7.3 asistencija u prosjeku. 

Do sada je Džon Roberson (John) igrao kao naturalizovani igrač, a povremeno i Luka Garza. 

Sljedeće utakmice našu reprezentaciju u novembru, kada će igrati dvije kvalifikacione utakmice za Eurobasket protiv Hrvatske. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.