KRALJ KOŠARKE

Džejms o svojoj budućnosti u Lejkersima: Nije mi ostalo puno vremena

Džejms progovorio o svojoj budućnosti

AP Photo/Mark J. Terrill

D. H.

3.4.2024

Lebron Džejms (LeBron James) nije siguran kada će otići u mirovinu - ali zna da se to uskoro bliži.

Nakon što je zabio 40 koševa i izjednačio svoj rekord u karijeri s devet trica u pobjedi Los Anđeles Lejkersa (Los Angeles Lakers) nad Bruklin (Brooklyn) Netsima 116-104 u nedjelju u Barclays Centeru, Džejms je upitan koliko dugo planira nastaviti igrati u NBA.

- Ne baš dugo - rekao je Džejms. 

- Ne baš dugo. Ja sam s druge strane, očito, brda. Neću igrati još 21 godinu, to je prokleto sigurno. Ali ne jako dugo. Ne znam kada će se ta vrata zatvoriti, koliko kada ću otići u mirovinu. Ali nemam još puno vremena - kazao je Džejms.

Izveo show

Manje od 30 minuta ranije, 39-godišnji James se odjavio uz ovacije publike pro-Lakersa nakon što je izveo show u četvrtoj četvrtini sa 17 poena i sva četiri pokušaja za tri poena.

Bruklin je smanjio prednost Los Anđelesa na samo osam poena, 90-82, uz 11:42 do kraja utakmice. Džejms je odgovorio uzastopnim trima, a ukupno četiri u petominutnom rasponu, da bi povećao leđa Lakersima na 18 poena sredinom četvrte.

- To je nevjerojatno - rekao je trener Darvin Ham. 

“Rekao sam mu u druženju prije njegove zadnje male dionice i na kraju smo ga zamijenili. Samo iznimno zahvalan što je spakirao plašt na putovanju. Trebao sam svih devet od tih 3."

U svojoj 21. sezoni, Džejms neobjašnjivo gađa najbolji rezultat u karijeri od 41,6 posto na 3s - jedan posto više od njegovog prethodnog rekorda u karijeri (40,6 posto u 2012.-13. s Miami Heatom). Džejms je godinu karijere pripisao tome što je bio zdraviji - iako se tehnički još uvijek bori s personalnom tendinopatijom lijevog gležnja - i što je mogao dobiti više vremena za trening i pucati ponavljanja slobodnim danima.

Stopalo je bolje

- Moje stopalo je puno bolje - rekao je Džejms. 

- Nisam imao puno vremena za jako puno ponavljanja prošle godine jer sam se morao pobrinuti da mogu biti na podu i trčati uokolo ili (ne) puno udarati nogom o pod. Imao sam puno prilika stati na parket. ... I samo pokušavam ostati dosljedan svom udarcu, svaki put izvodim isti udarac. I samo raditi. Samo radi, radi, radi - navodi Džejms.

Entnoni Dejvis (Anthony Davis), koji je u svojoj petoj sezoni zajedno s Džejmsom, rekao je da ga nikada nije vidio da puca bolje nego protiv Netsa kada se uzme u obzir učinkovitost (90 posto na njegove 3s), volumen (najveća devetka u karijeri) i poteškoće ( Džejms je pogodio nekoliko neuravnoteženih, vrlo problematičnih udaraca).

- Još uvijek je iznenađujuće - rekao je Davis o Džejmsu. 

- Kao što sam rekao, način na koji ih je gađao, trčanje u lijevom kutu na njihovoj strani poda, mislim, on je jedan-dva u to, skače u to, blijedi. Mislim, večeras je sve radio s linije za tri poena. … Bilo je majstorski samo sjediti ovdje i gledati to. On nas je razdvojio - ističe Dejvis.

Što se tiče njegove budućnosti u Lejkersima iu NBA ligi, Džejms ima igračku opciju od 51,4 miliona dolara za sljedeću sezonu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.