TRENUTAK MAGIJE

Video / Musa i Real brane titulu: Podsjetite se veličanstvenog koša koji im je donio prošlu Euroligu

Interesantno je da su upravo protiv grčke ekipe slavili u finalu koje je igrano u Žalgirio areni u Kaunasu

Serhio Ljulj i Džanan Musa. Twitter

N. H.

24.5.2024

Večeras započinje Final Four Eurolige, koji će se ove godine igrati u Berlinu, a timovi koji se nalaze među posljednja četiri su: Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos i Fenerbahče. 

"Kraljevski klub", za koji nastupa s mnogo uspjeha i naš Džanan Musa, brani titulu osvojenu prošle godine. Oni su u četvrtfinalu plej-ofa pobijedili Baskoniju (3:0 u pobjedama), a i tokom regularne sezone su tim s najboljim omjerom. 

Oni će u polufinalu igrati protiv Olimpijakosa, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Barcelone (3:2). Susret je na programu od 21 sat. 

Interesantno je da su upravo protiv grčke ekipe slavili u finalu koje je igrano u Žalgirio areni u Kaunasu. 

Real je bio u zaostatku većim dijelom utakmice, a onda su se u magičnom trenutku vratili i upisali pobjedu. 

Na scenu je, kao i nebrojeno mnogo puta dosad, zakoračio Serhio Ljulj (Sergio Llull). Pri zaostatku od jednog poena,  španski bek je nadriblao loptu na visoki post, naskočio i pogodio šut za pobjedu svoje ekipe. Još fascinantniji je podatak da su mu to bili prvi i jedini poeni na ovom susretu.

U drugom polufinalu sastaju se Panatinaikos i Fenerbahče. Ono je na programu od 18 sati, a interesantno je da je ovo povratak dvije ekipe nakon višegodišnjeg odsustva. 

Atinski "Zeleni" su bili bolji od Makabija iz Tel Aviva, pobijedivši u majstorici (3:2). Panata je ove godine ušla s visokim ambicijama, pogotovo nakon što su potpisane brojne zvijezde, ali i dolaskom turskog stručnjaka Ergina Atamana. 

Fenerbahče je bio bolji od Monaka identičnim rezultatom (3:2). Izabranici Šarunasa Jasikevičiusa na Final Four dolaze kao najveći autsajder, ali sa sposobnošću da šokiraju svoje protivnike zategnutom odbranom i eksplozivnim napadima. 

Raspored utakmica:

Panatinaikos - Fenerbahče (18:00 sati)

Real Madrid - Olimpijakos (21:00 sati)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.