NOGOMET

Musemić za Avaz.ba: Pronašao sam stopera, provjeren je igrač, ide s nama u Međugorje

FK Sarajevo

Piše: A. SOKOLOVIĆ

30.8.2017

Husref Musemić je jutros s igračima Fudbalskog kluba Sarajevo obavio prvi trening nakon preuzimanja tima s Koševa. 

Kao i uvijek do sada sav svoj trud posvetio je radu s nogometašima, u želji da bordo tim izvuće iz rezultatske krize.

U subotu u Međugorje

Nakon završetka treninga za portal Avaz.ba prenio je prve utiske nakon povratka u voljeni klub.

- Dobro se radilo, iako smo oslabljeni. Imamo igrače na reprezentativnim obavezama, ali i ovako oslabljeni pokušao sam da radimo maksimalno dobro. Teško je da kažem nešto više u ovom trenutku kada nismo kompletni. Tek po finaliziranju ekipu, kazat ću šta mogu od ovog tima očekivati – priča nam Musemić.

I danas će ekipa imati trening. Sutra ponovo dva, dok je u petak, zbog Kurban-Bajrama, slobodan dan. Podsjetimo, Mihojević, Kadušić, Kuzmanović, Anđušić i Liivak očekuju nastupe u reprezentativnom dresu i njih neće biti narednih dana.  

- U utorak sam zakazao prijateljsku utakmicu protziv GOŠK-a u Gabeli. Želim vidjeti igrače kakvi su, u nekom vidu takmičarske forme, da bih stekao dojam na koje igrače mogu ozbiljnije računati – kaže Musemić.

Naglasio je da ekipa u subotu ide na mini-pripreme u Međugorje. Za naš portal je i otkrio da je pronašao stopera o kojem je govorio kada je došao na klupu Sarajeva.

Stiže stoper

- Stoper nam je potreban, i to lijevi. Teško nam je sada naći takvog igrača, ali želim dovesti stopera koji će biti tu do kraja sezone. Da klub ne izlažem velikom trošku, a da se i sami uvjerimo da li je igrač za Sarajevo. U ovom trenutku imam jednog igrača, velike su šanse da ga povedem na pripreme u Međugorje – kazao je Musemić.

Na naše pitanje da li je riječ o provjerenom igraču, Musemić je to potvrdio. 

- Riječ je o provjerenom igraču, ali ne bih otkrivao njegovo ime – kazao je Musemić za Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.