NOGOMET

Džeko i Roma tuširani: Sampdorija odnijela sva tri boda sa Olimpika

( AFP)

Piše: A. S.

28.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Sampdorija je odnijela tri boda iz Rima. Za takav ishod, u kojem je tim iz Đenove pobijedio Romu sa 1:0 na stadionu Olimpiko, najveći krivac je Alesandro Florenci (Alessandro Florenzi), koji je u 40. minuti promašio penal. 

Gol odluke djelo je Kolumbijca Duvana Zapate, bivšeg igrača Napolija, koji je u 80. minuti zatresao mrežu Rimljana i najvjerovatnije uništio snove tima Edina Džeke, da se mogu uključiti u borbu za titulu.

Da situacija bude gora po Romu, Inter je sada na tri boda prednosti od mjesta koje vodi u Ligu prvaka, nakon današnjeg remija kod Spala (1:1), a od lidera Napolija su udaljeni 16 bodova.

Sampdorija je bila bolji tim tokom cijele utakmice. U prvom poluvremenu su izveli čak devet kornera (10:9 na kraju za tim iz Đenove), ali je Roma imala prva priliku da zatrese mrežu. 

Bartoš Berežinski (Bartosz Bereszynski) je u 39. minuti igrao rukom i Roma je dobila penal, koji nije uspio realizirati Florenci. 

U drugom dijelu, Rimljani su krenuli na pobjedu, što je iskoristio snalažljivi Zapata i zabio gol za velika tri boda, u kojim se Sampdorija uključuje u utrcu za Ligu prvaka, 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.