SVJETSKO PRVENSTVO

Uprkos teškoj borbi, Saudijska Arabija poražena, Njemačka uz pomoć sudaca do prve pobjede u šest utakmica

Agencije

Index.hr

8.6.2018

Nogometaši Njemačke, aktuelni svjetski prvaci, izborili su prvu pobjedu u posljednjih šest utakmica samo pet dana prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje brane zlato osvojeno prije četiri godine.

Njemačka je s 2:1 slavila protiv Saudijske Arabije, koja će na SP-u igrati u skupini s Rusijom, Egiptom i Urugvajem.

Timo Verner (Werner) zabio je u 8. minuti za vodstvo "Elfa" na asistenciju Marka Reusa (Marc), a u 43. minuti Havsavi (Hawsawi) je autogolom donio Nijemcima 2:0.

Činilo se da će Njemčka doći do lake pobjede usprkos neuvjerljivoj igri, no u 84. minuti dosuđen je penal za Saudijce nakon prekršaja Kedire (Khedira). Al Sahlavijev (Sahlawi) udarac s bijele točke obranio je Ter Stegen koji je ušao s klupe, no Al Jasim (Jassim) je prvi došao do lopte nakon odbijanca i zabio za 2:1.

Njemačka je do pobjede stigla uz pomoć sudaca koji su završnici propustili dosuditi jedanaesterac nakon prekršaja Matsa Humelsa (Hummels) na Al Sahlaviju u kaznenom prostoru.

Za Nijemce je to prva pobjeda nakon dva uzastopna poraza, od Austrije (1:2) i Brazila (0:1), te tri remija (1:1 sa Španijom, 2:2 s Francuskom i 0:0 s Engleskom).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.