MUNDIJAL 2018

Englezi kukaju nakon poraza: Hrvatska je trebala biti diskvalificirana

Navijačica Engleske ( AFP)

Index.hr

13.7.2018

Nakon što je njihova reprezentacija izgubila polufinale SP-a od Hrvatske 2:1, Englezi, a osobito njihovi tabloidi, počeli su potpirivati lude teorije da je Hrvatska trebala biti diskvalificirana.

Kao moguće razloge navodili su činjenicu da je Ante Rebić dobio dva žuta kartona, ali da nije bio isključen, kao i slučaj Domagoja Vide za kojeg se tražila suspenzija zbog izvikivanja slogana "Slava Ukrajini". Smatrali su i da je Perišićev gol za 1:1 trebao biti poništen zbog prekršaja na engleskom braniču. 

Pojam "World Cup Croatia disqualified" bio je među najtraženijima među britanskim korisnicima interneta. No, nakon što su dva dana podgrijavali takve teorije, engleski tabloidi su danas okrenuli priču i objasnili čitateljima zašto Hrvatska neće biti diskvalificirana.

Pomutnje oko Rebićevih žutih kartona zapravo uopće nije bilo. Rebićev navodni prvi žuti karton u 48. minuti dobio je Mario Mandžukić, što se nije najbolje vidjelo u prijenosu, ali je pregledom VAR-a utvrđeno da je Mandžukić taj koji treba biti opomenut. 

Vidin slučaj objasnili su odlukom FIFA-e koja je hrvatskog braniča oslobodila krivnje i dopustila mu da igra protiv Engleske pa ni tu nema nikakvih kontroverzi, a Perišićev gol opravdavaju slobodnim sudijskim uvjerenjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.