NOGOMET

Bajernov predsjednik o divljanju cijena: Za sve su krivi Mančester siti i Pari Sen Žermen

Karl-Hajnc Rumenige ( Arhiv)

Index.hr

2.8.2018

Pred Bajernom je vrlo zanimljiv završetak prijelaznog roka. Na izlaznim vratima kluba su Žerom Boateng (Jerome Boateng) i Arturo Vidal, a iako je Niko Kovač nekoliko puta rekao da Levandovski (Lewandowski) ostaje, Poljak bi silno želio promijeniti sredinu.

Pojačanja će biti nužna želi li bavarski klub novi iskorak u Evropi, budući da je na titule u Bundesligi ionako pretplaćen. Barcelona se raspituje i o Tijagu Alkantareu (Thiaga Alcantare), a Bajern navodno razmatra dovođenje Pavara (Pavarda) iz Štutgarta, a ostane li bez Levandovskog, morat će hitno naći novog napadača. 

Oni su danas na vrlo visokoj cijeni. Svako iz "A lige" vrijedi skoro 100 miliona eura, nešto manje od onoga što je Juventus ovog ljeta platio za Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo). Bajernovog predsjednika Karl-Hajnca Rumenigea (Karl-Heinz Rummenigge) iznenadio je takav Juventusov potez.

 - Iako iz njihovog ugla gledanja taj transfer vjerovatno ima smisla, moram priznati da me iznenadila takva odluka Andrea Angelija (Andree Agnellija). Italijanski nogomet je u posljednje vrijeme malo izgubio tlo pod nogama. Mi sigurno nikad ne bismo dali toliko novca za igrača od 33 godine - rekao je Rumenige. 

Bajern je ovog ljeta potrošio samo 20 miliona eura, i to na 17-godišnju senzaciju Alfonsa Dejvisa (Alphonsa Daviesa). 

Za to što su cijene prenapuhane, krivi su Mančester siti i Pari Sen Žermen. Ne treba divljati s novcem da bi se osvojila Liga prvaka. Pogledajte Real Madrid. Osvojili su sve što su mogli, a posljednjih godina nisu ništa potrošili na pojačanja -  dodao je Rumenige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.