ZMAJEVI

Iako je nedavno potpisao za Đenovu, Ervina Zukanovića želi Torino

Avaz Sport

4.8.2018

Iako je nedavno produžio ugovor s Đenovom, čini se da bi bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Ervin Zukanović veoma brzo mogao promijeniti sredinu.

Prema informacijama koje dolaze iz Italije, za Zukanovićeve usluge je zainteresiran Torino.

Nezvanično, na dolasku Zukanovića insistira šef stručnog štaba Valter Macari (Walter Mazzarri), kojem u ekipi treba baš takav tip igrača, a kontakt s našim defanzivcem (31) već je uspostavljen.

Mnogo će se pitati i Đenova. Bh. reprezentativac je prema novom ugovoru za Đenovljane vezan do 2021. godine, te će, ukoliko dođe do pregovora, Torino morati dati ponudu koja će zadovoljiti sadašnji Zukanovićev klub.

Koji bi iznos zadovoljio Đenovu, nije poznato, ali s obzirom na to da su nakon posudbe iz Rome za 1,2 miliona eura otkupili njegov ugovor, sigurno je da bi željeli profitirati. Inače, prema Transfermarktu, Zukanović vrijedi dva miliona eura, a očekuje se da Đenova ne bi tražila ništa manje od te cifre.

Zanimljivo je da bi Zukanoviću Torino bio 16. klub u karijeri. Krenuo je u sarajevskom Željezničaru, a nakon toga je igrao u Austriji, Njemačkoj i Belgiji. Već četiri godine je u Italiji, gdje je nosio dres Kjeva, Sampdorije, Rome, Atalante i Đenove.

Blizu prelaska u Torino je i Rade Krunić (24). Navodno za povremenog bh. reprezentativca Empoliju iz Torina nude novac i jednog igrača kako bi bio finaliziran transfer.

Sada je, navodno, jedini problem visina plaće igrača koji bi iz Torina trebao put Empolija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.