NOGOMET

Marca: Real dodavanja izvodi poput Gvardioline Barcelone

Do sada Real ove sezone ima 1505 dodavanja, a Barcelona 1470

Toni Kros. AFP

Index.hr

27.8.2018

Španska "Marca" je objavila zanimljiv podatak koji objašnjava kako Real za sada ove sezone ima više kompletiranih dodavanja od Barcelone.

Još zanimljivije je što takav stil igre uspoređuju s onim kakav je njegovala Barcelona za vrijeme Pepa Gvardiole (Guardiole).  

- Barcelonin trademark pod Gvardiolom bio je posjed lopte. Trener Reala Žulen Lopetegi (Julen Lopetegui) sada se nada kako će imati puno uspjeha koristeći istu formulu -  navode u madridskom listu.

Do sada Real ove sezone ima 1505 dodavanja, a Barcelona 1470. Također, ima i veći postotak kompletiranih dodavanja. Real ima 90,76 % uspješnih dodavanja, dok Barcelona ima 87,89 % uspješnosti.

Pogotovo je ovo zanimljiv podatak kada usporedimo dodavanja Reala i Barcelone za vrijeme vladavina Žozea Murinja (Josea Mourinha) i Pepa Gcardiole. Real je za vrijeme vođenja Portugalca imao čak 27.366 dodavanja manje od Barcelone.  

Najveći je razlog promjeni Toni Kros (Kroos), ako možemo suditi nakon prvih nekoliko utakmica. Nijemac briljira s 220 uspješnih dodavanja iz 226 pokušaja. Također, to je najbolji postotak dodavanja od svih igrača u La Ligi koji imaju preko 15 pokušaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.