RIM

Roma planira budućnost sa Džekom

Avaz Sport

12.9.2018

Prema pisanju italijanskih medija Edin Džeko je odlučio produžiti ugovor s Romom, a zvanična potvrda trebala bi doći za nekoliko dana.

„Calciomercato“ je objavio večeras da je Džeko pristao na novi ugovor Rome koji će biti produžen na jednu sezonu, te će u Rimu ostati do ljeta 2021. godine, kada će kapiten BiH imati 35 godina. Ipak, to nije sve, jer su kolege iz Italije objavile da će Džeko najvjerovatnije nakon završetka karijere ostati u Romi, te se priključiti legendarnom Frančesku Totiju (Francesco Totti) na jednoj od direktorskih pozicija.

Navodno, Džeko je pristao u posljednjoj godini ugovora na manju plaću, te bi umjesto 4,5 miliona eura po sezoni trebao zarađivati četiri miliona eura. „Calciomercato“ prenosi da bi Džeko trebao raditi sa Mončijem (Monchi) i Totijem, ali dodaju da to nije sigurno jer postoji mogućnost da dobije neku od funkcija u NSBiH.

Džeko pored bosanskog jezika priča češki, njemački, engleski i italijanski, što je su u Romi vidjeli kao sjajnu priliku da prošire svoje tržište i potragu za igračima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.