REAKCIJE

Maradona napao predsjednika Argentine: Teror na terenu, pljačke i glad

Okrivio Mauricija Makrija zbog nereda pred "superklasiko" u Kopa Libertadores

Makri i Maradona: Žestoke kritike. Arhiv

B92

25.11.2018

Dijego Maradona (Diego), legendarni argentinski fudbaler, okrivio je predsjednika te države Mauricija Makrija (Mauricio Macri) zbog nereda pred "superklasiko" u Kopa Libertadores.

Predsjednik Argentine našao se na udaru zbog prethodne izjave da bi gostujući navijači trebali prisustvovati utakmicama dva ljuta rivala, što do sada nije prakticirano. Srećom, Fudbalski savez te zemlje i klubovi su odbili takav prijedlog.

River Plejt i Boka Juniors sastaju se u finalu najvećeg takmičenja u Južnoj Americi, ali je zbog velikih nereda revanš na "Monumentalu" odgođen.

Domaći navijači kamenovali su autobus Boke i povrijedili nekoliko fudbalera, što je izazvalo incidente s policijom, poslije čega je duel odgođen za večeras.

Maradona je istakao da je to samo kulminacija zbog lošeg vođenja države predsjednika Makrija.

- Moja država je nesretna, nemamo poštovanje ni za šta i u svemu se pretjeruje. U Argentini je danas teror izaći na teren, moram reći da sam veliki Argentinac, mrzim nasilje, ali smo ovo zaslužili. Mi smo, iako ja nisam, glasali za ovu katastrofu (Maurisija Makrija). Ne postoji sigurnost i zaštita, svuda su pljačke, ljudi nemaju da jedu i to su promjene za koje su glasali - rekao je Maradona.

"El Pibe" nije previše govorio o samim dešavanjima u Buenos Ajresu, već je konstantno kritizirao predsjednika.

- On je sin milionera čitavog života i nije ga previše briga ima li i šta neki petogodišnjak iz Lomas de Zamore da jede. On ne zna šta je blato.

Za kraj, trener Doradosa iz Meksika naveo je da je u Argentini izuzetno loša situacija.

- Predsjednik je prevario mnoge ljude da će izvršiti promjene, a trenutno je gora situacija nego ranije. Tokom Makrijevog mandata Argentina je u najgoroj situaciji u historiji - zaključio je Dijego.

Prvi meč finala završen je neriješeno 2:2, a drugi bi trebao biti odigran večeras u 21 sat po našem vremenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.