LONDON

Kolašinac na ludoj zabavi uz votku, šampanjac i „plin smijavac“

Prema onome što se vidi, dušikov oksid su udisali svi igrači osim Armenca Mhitarjana i Nijemca Mustafija

Naslovnica „Suna“: Snimak sa zabave u klubu „Tape“

N.C.

8.12.2018

Šokantan snimak koji je objavio engleski list „Sun“ prikazuje nekoliko igrača Arsenala u noćnom provodu, onesviještene nakon što su udisali dušikov oksid, koji je kod nas poznat i kao „plin smijavac“.  

Poticali Francuza

Na snimku zaštitnih kamera se vidi društvo u kojemu su, prema navodima „Suna“, reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac, zatim Aleksandre Lakazet (Alexandre Lacazette), Mesut Ezil (Ozil), Pjer-Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang), Mateo Gendozi (Matteo Guendouzi), Henrik Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) i Škodran Mustafi (Shkodran). 

Snimak je napravljen u klubu „Tape“ koji se nalazi londonskom Mejferu, a prema onome što se vidi, dušikov oksid su udisali svi igrači osim Armenca Mhitarjana i Nijemca Mustafija.

Vidi se i kako su stariji fudbaleri na to poticali 19-godišnjeg Francuza Gendozija, koji se i onesvijestio.

Sve se dogodilo na zabavi prije početka sezone, u avgustu, a navodno je na njoj bilo čak 70 žena. Osim „plina smijavca“, pili su šampanjac i votku, a račun je iznosio 30.000 funti, odnosno oko 66.000 konvertibilnih maraka!

Nije ilegalno

„Plin smijavac“ nije ilegalan u Engleskoj, ali je zabranjena njegova prodaja maloljetnicima.

Posljedice udisanja su padanje u nesvijest, a u najgorem slučaju nedostatak kisika može izazvati i smrt. Ako se udiše samo mala količina, izaziva nekontrolirano smijanje, zbog toga se i naziva „smijavac“.

Pozivanje i prozivanje

Kolašinac u posljednje vrijeme nije igrao za reprezentaciju BiH. Selektor Robert Prosinečki ga nije pozivao na posljednje utakmice protiv Austrije i Španije, tvrdeći da je povrijeđen, iako je igrao za Arsenal.

Kasnije je Prosinečkog zbog toga javno prozvao igračev agent Gordon Stipić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.