REPREZENTACIJA

Selektor Prosinečki se krajem januara vraća u Sarajevo

Osjeća se odlično, sve je uredu, u razgovoru za „Dnevni avaz“ kaže generalni sekretar NSBiH

Prosinečki: Spreman za nove pobjede

Piše: G. ŠUMAR

9.1.2019

Selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki u naš glavni grad vraća se krajem januara. Ovu vijest potvrdio nam je generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić. 

Povratak kući

- Hvala Bogu, selektor Prosinečki se osjeća odlično, sve je uredu - u razgovoru za „Dnevni avaz“ rekao je Džemidžić.

Prvi strateg naše reprezentacije, podsjetimo, zbog problema s divertikulumom tankog crijeva uspješno je operiran 23. novembra i 1. decembra na Abdominalnoj hirurgiji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Naime, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran. Hirurške zahvate, prvi koji je trajao skoro četiri sata, i drugi, kraći, obavio je doktor Jusuf Šabanović.

Selektor trenutno odmara u svom zagrebačkom domu, saznajemo od Džemidžića.

Džemidžić: Selektor se malo isključio jer želi da se odmori od svega

Posljednja zvanična informacija o zdravstvenom stanju selektora Prosinečkog objavljena je 14. decembra na oficijelnoj internet-stranici NSBiH.

- Selektor „A“ reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je nakon nešto više od dvadeset dana napustio Klinički centar Univerziteta Sarajevo... Selektor će u narednih nekoliko dana boraviti u Sarajevu, međutim, neće biti dostupan za medijske izjave - saopćeno je, između ostalog, iz NSBiH.

Poslovne obaveze

Minulih dana u nekoliko navrata pokušali smo stupiti u kontakt s popularnim Robijem, ali nam to nije pošlo za rukom. Također, isto smo saznali i u razgovoru s kolegama iz Hrvatske i Srbije koji bezuspješno pokušavaju doći do našeg selektora.

- Selektor se malo, tako da kažem isključio, jer želi odmoriti od svega. Morate ga razumjeti, kaže generalni sekretar NSBiH i dodaje da Prosinečki krajem januara ponovo dolazi u Sarajevo.

Na pitanje je li riječ o ljekarskoj kontroli ili povratku svakodnevnim obavezama u kući bh. fudbala i pripremama za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, koje naš tim otvara 23. i 26. marta utakmicama sa Armenijom (Grbavica) i Grčkom (Bilino polje, Džemidžić odgovara:

- Ima poslovnih obaveza, sastanaka... Mi smo već davno počeli pripreme za predstojeće kvalifikacije, koje ćemo u narednom periodu intenzivirati.

Završen intenzivni odmor 

Selektor naše reprezentacije minule dane, po povratku u Hrvatsku, proveo je na relaciji Zagreb – Krk – Kumrovec, gdje porodica Prosinečki ima porodičnu kuću, saznaje „Dnevni avaz“.

- Ne znam, vjerujte, u našim razgovorima ga nisam pitao gdje se tačno nalazi ili gdje odmara. Znam samo da se prvih dana, po povratku u Zagreb, intenzivno odmarao. A kasnije je, vjerovatno, malo krenuo sa šetnjom – rekao je Džemidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.