ENGLESKA

Mančester siti u gostima deklasirao Hadersfild

Domaćini ostali zakovani za dno premijerligaške tabele

Engleska: Mančester siti opravdao ulogu favorita protiv Hadersfilda. AFP

Avaz Sport

20.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Nogomataši Mančester sitija danas su, u okviru 23. kola engleske Premijer lige, u gostima bez većih problema savladali fenjeraša Hadersfild rezultatom 3:0.

Gosti iz Mančestera od samog početka meča bili su bolja ekipa na terenu. Mrežu domaćina načeo je u 18. minuti Danilo, kada je šutirao s distance. Lopta je pogodila nekog igrača putem i promijenila smjer, te je prevarila golmana Hadersfilda za 1:0. Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku su "Građani" u potpunosti kontrolirali igru, a do novog gola došli su u 53. minuti, kada je Rahim Sterling (Raheem Sterling) pratio sjajan centaršut i savršeno glavom pogodio pored desne stative za 2:0. Tri minute kasnije na semaforu je pisalo 3:0. Serhio Aguero (Sergio) je glavom dodao loptu, a dočekao ju je Leroj Sane (Leroy) i opet glavom poslao u mrežu, za ispostavit će se na kraju konačan rezultat.

S ovom pobjedom Mančester siti je zadržao drugo mjesto na tabeli, a "Građani" imaju 56 bodova, četiri manje od vodećeg Liverpula. S druge strane, Hadersfild je ostao zakovan za dno premijerligaške tabele sa svega 11 osvojenih bodova. 

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.