SARAJEVO

Muzurović za "Avaz" nakon Seltika: Možda je trebalo više riskirati

Muzurović: Na snimku sam vidio da nam nije dosuđen čist penal nad Amarom Rahmanovićem. Arhiv

G. Š.

12.7.2019

Sarajevo su u utorak protiv Seltika bodrile i bordo legende, bivši asovi, igrači i treneri svih generacije kluba s Koševa, koje su naš najveći stadion, uprkos nepovoljnom rezultatu, napustile ipak, zadovoljne.

- Ambijent je bio izvanredan. Publika je, kao i uvijek, bila uz svoje Sarajevo, koje pogotovo u prvom poluvremenu nije razočaralo protiv jedne solidne evropske ekipe - rekao je Faruk Hadžibegić.

 Veliki teret 

Proslavljeni igrač i trener je dodao:

- Mislim da je na leđima naših momaka bila velika težina poraza od Atalante.

Bordo tim je, podsjetimo, u minuloj sezoni, u kvalifikacijama za Evropsku ligu, doživio debakl od italijanskog kluba na Koševu (0:8).

- Imao sam osjećaj da su pod tom dozom pritiska, u grču. Međutim, odigrali su na zadovoljavajućem nivou. Drago mi je što sam vidio disciplinu u igri našeg prvaka, a to je veoma bitno u evropskim takmičenjima. Mislim da je ova utakmica dobro iskustvo - kaže Hadžibegić.

Fuad Muzurović ističe da je još pod dojmom koševskog duela.

Bio je penal 

- Iskren da budem, čini mi se da su neke stvari mogle da budu i drugačije s obzirom na to da smo poveli sa 1:0, možda je trebalo malo više riskirati. Naš tim je samo nekoliko puta napravio presing i odmah se kod Škota vidjela pometnja.

Međutim, bojali su se kontranapada Seltika, što je i razumljivo. Međutim, ostvaren je častan rezultat, nismo se baš ni obrukali - analizira bivši igrač i trener bordo tima.

Muzurović smatra da je Sarajevo i oštećeno sudijskim odlukama.

- Na snimku sam vidio da nam nije dosuđen čist penal nad Amarom Rahmanovićem. Sudija nije imao isti kriterij kod dodjeljivanja žutih kartona - kaže Muzurović.

Vukičević: To je to! 

- To je to! Sarajevo je u utorak bilo ispunjeno, gostoprimljivo, borbeno... Kulturno! S tim epitetima sutra će doći i evropske pobjede.  Bravo svim učesnicima koševskog spektakla - rekao je Slaviša Vukičević, član druge šampionske generacije bordo tima koji živi na relaciji Pariz - Visoko. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.