SKANDALOZNO

Brazilac posrnuo, uhapšen u Paragvaju: Bizarno objašnjenje Ronaldinja otkud mu krivotvoreni pasoš

Braća su u pritvoru, a Ronaldinjo je pred tužiocima iznio svoju pomalo naučnofantastičnu odbranu koju je u javnost prenio tužilac Federiko Delfina

Ronaldinjo: Nemušto se branio. Agencije

Avaz.ba

5.3.2020

Braća Moreira, slavni nogometaš Ronaldinjo (Ronaldinho, 39) i njegov brat Roberto (49), uhapšena su u srijedu u Paragvaju nakon što su im pronašli lažne paragvajske pasoše.

Paragvajci su ih pozvali na druženje u jedno odmaralište, "Hotel Yacht & Golf Club" u glavnom gradu Asunsionu, gdje su trebali imati nekoliko javnih nastupa, govoriti o zdravlju djece, predstaviti knjigu "Životni genij" i družiti se s navijačima, a oni su se odazvali i prekršili zakon. I zabranu izlaska iz Brazila i ulazak u Paragvaj s lažnim pasošima. 

Braća su u pritvoru, a Ronaldinjo je pred tužiocima iznio svoju pomalo naučnofantastičnu odbranu koju je u javnost prenio tužilac Federiko Delfina. 

- U svojoj odbrani Ronaldinjo tvrdi da je pasoš bio dar od ljudi koji su ga doveli u Paragvaj, a među njima je bio i biznismen Sousa Lira, kojeg je spominjao odmah na pretresu u hotelskoj sobi, prije privođenja - rekao je tužilac. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.