IN MEMORIAM

Šta je Radomir Antić u posljednjem intervjuu rekao za "Avaz"

Vjerujem da Bosna može otići na Euro

Jedan od dva trenera u historiji koji je vodio i Real i Barcu te jedini koji je trenirao sva tri najveća kluba u Španiji. Ilustracija

Piše: G. Šumar

6.4.2020

Jedini trener koji je vodio i Real Madrid i Barcelonu i Atletiko Madrid, bivši selektor Srbije Radomir Antić preminuo je danas, ne zna se još da li od posljedica koronavirusa.

Antić je dao intervju za "Dnevni avaz" nakon utakmice između BiH i Grčke. U razgovoru s Antićem saznali smo da nije imao priliku često gledati "Zmajeve", ali da je upućen u dešavanja oko našeg državnog tima.

- Nažalost, nisam gledao mnogo utakmica, jer nemam ni priliku s obzirom na to da živim u Madridu. Naravno, ispratio sam rezultate i posljednji remi s Grčkom, od 2:0 do 2:2. Redovno, međutim, gledam Edina Džeku i Miralema Pjanića u njihovim klubovima - rekao je Antić te je dodao:

- Iznenadilo me da je BiH, koja ima iskusnu ekipu s Džekom i Pjanićem, koji prednjače u kvalitetu, ispustila veliku prednost protiv Grčke. Vjerujem da Bosna može otići na Euro. Realno, posjeduje potrebni kvalitet za to. Posljednji neriješen rezultat protiv Grčke ne bi smio poljuljati samopouzdanje u reprezentaciji - kazao je tom prilikom.

Radomir Antić rođen je 1948. godine u Žitištu. Najveći dio igračke karijere proveo je u Partizanu, a igrao je još za užičku Slobodu, Fenerbahče, Saragosu i Luton Taun. Osim spomenutih Atletika, Barcelone i Reala, kao trener je vodio još Saragosu, Ovijedo, Seltu te kineske klubove Šandong i Hebei. 

U karijeri je s Atletiko Madridom osvojio duplu krunu 1996., a te godine proglašen je i za najboljeg trenera prema izboru renomiranog "Don Balona".

Antić je proteklih nekoliko mjeseci proveo u bolnici zbog zdravstvenih problema.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.