LIGA NACIJA

Piksi: Masakrirat ćemo Škotsku, pa onda neka nam dođu Hrvati

Legenda Srbije uvjerena u plasman na Euro

Piksi:. Profimedia

A. V.

12.10.2020

Srbija će 12. novembra protiv Škotske u plej-ofu Lige nacija tražiti plasman na Evropsko prvenstvo. 

Poznato je da pobjednika tog duela u grupi turnira čekaju Hrvatska, Engleska i Češka pa je tako moguć prvi duel Hrvatske i Srbije na nekom od velikih takmičenja.

Ujedno, Srbi bi se plasirali na svoj prvi Euro nakon 20 godina i odmah dobili priliku igrati protiv svjetskih doprvaka.

Do te prilike morali su prvo srediti neugodnu Norvešku u Oslu, što se i dogodilo u produžecima u pobjedi 2:1 golovima Sergeja Milinkovića-Savića. Srbija je u toj utakmici dominirala i posve nadigrala domaćina.

Sada su im preostali Škoti, a za srbijansku legendu Dragana Stojkovića Piksija (55) dileme nema.

- Bolji smo od Škota. Idemo razbiti Škote u Beogradu pa onda nek nam dođu Hrvati. Nismo bili na evropskim prvenstvima od 2000. godine, što je predugo za zemlju poput naše - rekao je za otočke medije, prenosi Index.hr.

Dodao je kako smatra da selektor Ljubiša Tumbaković radi dobar posao.

- Znam da će nas dobro pripremiti za Škotsku i da respektira protivnika, ali idemo iskreno - bolji smo od njih i to će se vidjeti na terenu. Ako ćemo igrati kao u Oslu, masakrirat ćemo ih. Imamo toliko tehnički nadarenih igrača i zaslužujemo biti u društvu najboljih na svijetu. Protiv Norveške taktički smo odigrali na vrlo visokom nivou, trebali smo pobijediti s pet golova razlike. Dominirali smo protiv momčadi za koju se govorilo da bi nas trebala lako dobiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.