ZENICA

NK Čelik se prisjetio utakmice protiv slavnog Čelsija: Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu

Kod rezultata 4:4, podsjetimo, utakmica je prekinuta u 78. minuti zbog tuče navijača i igrača.

Nekad je na Bilinom polju gostovao i Čelsi, a danas.... Arhiva

Piše: G. Š.

4.11.2020

Nogometni klub Čelik se na zvaničnoj Facebook stranici prisjetio utakmice protiv slavnog Čelsija koja je odigrana prije 45 godina. Kod rezultata 4:4, podsjetimo, utakmica je prekinuta u 78. minuti zbog tuče navijača i igrača. 

- Na današnji dan 1975. godine, u hramu fudbala na stadionu Bilino polje, snage su odmjerili naš Čelik i londonskih Čelsi. Danas, naš Čelik igra Kantonalnu ligu, a mi dajemo sve od sebe da našem starcu vatimo staru slavu. Nije rang takmičenja taj koji karakteriše veličinu nekog kluba, nego njegove ideje, tradicija, ljubav i borba navijača za dobrobit kluba kao najveće vrijednosti koje Čelik posjeduje! I zato, vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu - saopćili su iz NK Čelik Zenica.


Prijateljska utakmica Čelik - Čelsi odigrana je s namjerom da se bratime Čelik i Čelsi, zbog toga što imaju sličan imena. No, do toga nije došlo najviše radi te tuče u kojoj je prema tadašnjim izvještajima učestvovalo čak preko 1.000 navijača. Naravno Čelika... A osiguranje na stadionu je bilo slabo organizovano, s malim brojem redara...






 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.