FK SARAJEVO

Damir Kasum razgovarao sa ambasadoricom Češke: Naš cilj je da zajedničkim snagama gradimo bolje društvo

Predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo poznajem dugi niz godina obzirom da smo zajedno učestvovali u razvojnim projektima Češke Republike sa kompanijom Geotest, rekla je ambasadorica Ivana Hlavsova

Damir Kasum i Ivana Hlavsova. FK Sarajevo

Piše: G. Šumar

26.2.2021

Novi predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Damir Kasum danas je obavio razgovor sa ambasadoricom Češke u Bosni i Hercegovini Ivanom Hlavsovom.


Buduća saradnja

- Predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo poznajem dugi niz godina obzirom da smo zajedno učestvovali u razvojnim projektima Češke Republike sa kompanijom Geotest, rekla je ambasadorica Ivana Hlavsova i dodale:

- Počašćena sam što imamo češkog državljana na tako važnom mjestu u Sarajevu, a na sastanku smo govorili o mnogim temama buduće saradnje. Radujem se vremenu kada će se publika vratiti na stadione i kada ću biti u mogućnosti prisustvovati nekom od susreta. Mnogo sreće želim FK Sarajevo u nastavku sezone”.

Cilj sastanka, kako su istakli iz FK Sarajevo, bio je prezentacija društveno odgovornih i humanitarnih aktivnosti FK Sarajevo koji su realizovani u proteklom periodu. Prošle godine Upravni odbor FK Sarajevo donio je odluku o formiranju Fondacije koja bi djelovala u oblasti humanitarnog rada i društveno korisnih projekata. Fondacija bi trebala početi sa radom početkom iduće takmičarske sezone.


Zajedničkim snagama graditi bolje društvo

- Ovim putem bih htio da se zahvalim Vladi i narodu Republike Češke na nesebičnoj pomoći koju su pružali u najtežim trenutcima za našu zemlju, rekao je Kasum i naglasio:

- Smatram da je sada na nama da pružimo pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Naš cilj je da zajedničkim snagama gradimo bolje društvo u kojem će svaki pojedinac imati bolje uslove za život, rad i na kraju, koji će doprinijeti razvoju i afirmaciji sporta i mladih sportaša. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.