BAKU

Stojković: Ronaldo je u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda

Dragan Stojković Piksi. FSS

G. Šumar

29.3.2021

Reprezentacija Srbije će u utorak (18 sati), u Bakuu, igra protiv Azerbejdžana meč trećeg kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo, a pred duel konferenciji za medije govorili su selektor naših istočnih komšija Dragan Stojković i Filip Đuričić. Na pitanje da li ima osjećaj da se poslije dva dobra rezultata na startu kvalifikacija za Mundijal 2022 javnost ponovo uz reprezentaciju Srbije, Stojković odgovara:


Ekstremno teška utakmica

- Generalno da, prema pisanju medija. Ne pratim mnogo, ali vidim da su zadovoljni onim što smo uspjeli da prikažemo u prve dvije utakmice, tako da je to put kojim želimo da idemo, da ih još više ubjedimo da ćemo se uvijek boriti i da ćemo uvijek igrati za gol više. Da ćemo biti tim koji uvijek napada i koji se ne boji ni jedne ekipe, uz sav respekt prema svakoj selekciji protiv koje budemo igrali. Imao sada još veću obavezu da nastavimo, da jednostavno usrećimo ljude – rekao je selektor reprezentacije Srbije, koji je već upozorio igrače da uvijek može da se pojavi neki Gurban Gurbanov…

- Pa njega pamtimo, ali nadam se da do toga neće doći. Upozorenje će dobiti večeras. Nismo još pričali o utakmici, to ćemo uraditi večeras, ali oni su dovoljno pametni da shvate da ne postoji nijedna laka utakmica bez obzira na ime protivnika. Naravno, sa moje strane dobit će informacije koje su potrebne za ovakvu utakmicu. Smatram da je ovo jedna ekstremno teška utakmica, ekstremno težak protivnik i sa tim saznanjem mi moramo ući u utakmicu. Ući, odigrati je i završiti je na način na koji mi to želimo. Samo uz najozbiljniji pristup.


Sporne situacije

Novinare iz Azerbejdžana interesovao je i sporan detalj iz meča Srbija – Portugal...

- Utakmica se završila 2:2 i ne želimo više da razmišljamo o tome. Koncentrisani smo isključivo na duel protiv Azerbejdžana, to nam je sada najvažnije. Ali, ako se već bavite onim što je prošlo i ako poredite sporne situacije, podsjetit ću vas da je Ronaldo u prethodnom ciklusu kvalifikacija dao gol protiv Srbije iz čistog ofsajda. Greške su dio igre, dešavaju se svima. I onda se govori o izvinjenju, o sreći i tako dalje i tako dalje… Sve je to fudbal. Ne želimo da gubimo vrijeme razmišljajući o stvarima koje su prošle. Interesuje nas samo ono što slijedi, a to je utakmica u utorak uvečer protiv Azerbejdžana – jasan je bio Stojković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.