MIKANO

Paolo Maldini donio konačnu odluku oko Sandra Tonalija

Prošlog ljeta, podsjetimo, za Tonalija, koji je tada bio član Breše, ozbiljno su bili zainteresovani i Inter, Juventus, Barcelona

Sandro Tonali. Arhiva

G. Šumar

4.5.2021

Direktor Milana Paolo Maldini izjavio je da će klub na kraju sezone iskoristiti opciju da otkupi jednog od najtalentovanijih italijanskih fudbalera Sandra Tonalija (20). Prošlog ljeta, podsjetimo, za Tonalija, koji je tada bio član Breše, ozbiljno su bili zainteresovani i Inter, Juventus, Barcelona. U jednom trenutku čak se navodno i dogovorio sa Interom, ali je trener Antonio Konte (Conte) odlučio da mu je potrebniji Arturo Vidal.

Rosoneri su iskoristili tu situaciju i osigurali pozajmicu sa opcijom otkupa. Posudbu su platili 10 miliona eura, a dogovorena je cijena otkupa od još 25 miliona eura za 20-godišnjeg veznjaka. Ipak, utisak je da Tonali nije opravdao entuzijazam uložen u njegovo dovođenje. U 37 utakmica u svim takmičenjima nije postigao nijedan golm niti upisao asistenciju.

No, trener Stefano Pioli svjesno je držao Tonalija u drugom planu, najčešće iza Kesija (Franck Kessie) i Benasera (Ismael Bennacer). Iako se nije najbolje snašao, imao je nekoliko grešaka, ali u Milanu su ipak odlučili da se ne odriču Tomalija, odnosno da je potencijal vrijedan rizika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.