ZENICA

Janković nakon remija sa Srbijom: Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje

Prva od dvije zakazane prijateljske utakmice pionirskih selekcija BiH i Srbije odigrana je u Zenici (0:0)

Igor Janković. NSBiH

Piše: G. Šumar

19.5.2021

Prva od dvije zakazane prijateljske utakmice pionirskih selekcija BiH i Srbije odigrana je u Zenici (0:0).

- Nedavno sam preuzeo reprezentaciju i uradili smo prvo selektiranje, rekao je selektor reprezentacije BiH U-15 Igor Janković i dodao:


Dobar rezultat

- Vidi se da ima dosta kvaliteta u našim redovima, te da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Srbija ima veoma kvalitetnu ekipu i ovaj remi nije loš rezultat. Raduje nas ogroman angažman dječaka i njihova želja da napreduju. Vrlo brzo usvajaju sve ono što im kažemo i siguran sam da će ovi momci pružati još bolje partije.

Janković se osvrnuo i na igre naših pionira na nedavno završenom turniru „Vlatko Marković“ u Hrvatskoj:

- Okupili smo se pred sam početak turnira i u prvom kolu smo za protivnika imali odličnu selekciju Rusije koja je bila dosta spremnija i uigranija ekipa. Nismo igrali loše, bez obzira na poraz. U drugom susretu protiv Litvanije smo dominirali, ali nismo iskoristili šanse. Odnos u šutevima je bio 24:1 na našoj strani i nadigrali smo ih u svim segmentima igre, a oni su pobijedili golom iz penala. Poslije toga smo u teškim susretima protiv Albanije i Bugarske pokazali kvalitet i ostvarili pobjede. Sve u svemu, bilo je to značajno iskustvo za ovaj tim, analizira Janković.

Naša "U-15 reprezentacija je nastupila u sastavu: Adel Duškaj, Emir Dugić, Dženan Šabić, Filip Taraba, Đorđe Burnjaković, Ajdin Beganović, Darije Markočević, Krešimir Medić, Marko Begić, Andrej Subotić, Marko Brekalo. Igrali su još: od 36. minute Adrian Manuel Perić, od 51. Nedim Keranović, Rijad Kasumović, od 61. Benjamin Babić, Harun Sadžak, Nidal Čelik i Zlatan Zeničanin, a od 65. Mladen Ristić, Faris Mehić.


Sutra revanš

S druge strane, pionirska reprezentacija Srbija nastupila je u sastavu: Jovan Miladinović, Mateja Ostojić, David Đurić, Andrej Petrović, Ognjen Pilić, Bogdan Plavšić, Dženis Totić, Uroš Dunić, Nikša Delibašić, Zoran Alilović, Mihajlo Cvetković. Igrali su još: od 36. Luka Đorđević, od 51. Viktor Erić, Mihajlo Katanić, Uroš Sremčević i Lazar Jovanović, od 65. Dušan Jovanović, od 67. Miloš Aranđelović. Selektor: Radovan Krivokapić.

Ove selekcije će u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč u četvrtak (11 sati).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.