SERIJA A

Fiorentina novog trenera bira među otpacima svojih suparnika

Iačini napustio Viole

Fiorentina: U novu sezonu sa novim trenerom. Twitter

E. Ćosić

24.5.2021

Promjena na klupi Rome i Napolija neće biti jedina trenerska rokada ovog ljeta među članovima Serije A. Naime, Fiorentina će se također razići sa svojim sadašnjim trenerom Đuzepeom Iačinijem (Giuseppe Iachini), a navodno se njegov nasljednik krije između dva kandidata - Paula Fonseke (Fonseca) i Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso), otpisanih trenera Rome i Napolija.

Prema navodima "Sky Sport Italia" Fonseka nema ništa protiv da se preseli u Firencu. Navodno je i na pitanje novinara da li će doći na klupu Viola rekao kako se ništa ne zna, a na opasku novinara da to znači da, samo se nasmijao.

- Naučio sam mnogo stvari u Italiji. To je bilo bitno iskustvo za mene i moju budućnost. Bilo je zadovoljstvo voditi Romu i osjećam da sam napredovao. Italijanski fudbal nije lagan, ali mogu reći da sam se dobro adaptirao i da sam sada drugačiji trener, rekao je Fonseka za "Sky Sport Italia".

Roma je sezonu okončala na 7. mjestu, pa će tako "Vučica" predvođena novim trenerom Žozeom Murinjom (Jose Mourinho) igrati u Konferencijskoj ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.