VJEČITI DERBI

Penal drama odlučila osvajača Kupa Srbije, Zvezdi dupla kruna nakon 14 godina

Partizan nije uspio spasiti sezonu

Detalj s meča u Beogradu. Star sport

A. M.

25.5.2021

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije nakon što su u finalu na stadionu "Rajko Mitić" boljim izvođenjem penala savladali ljutog rivala Partizan. Nakon regularnih 90 minuta, ali i dodatnih pola sata igre mreže su mirovale, pa su pobjednika Kupa odlučili penali. 

U prve tri serije svi izvođači su bili sigurni. Nakon penala Krstovića, fudbaler Zvezde je dobacio golmanu Partizana, a Stojković ga pogodio loptom i zaradio drugi žuti karton. Prvi je dobio u posljednjim trenucima produžetaka zbog zadržavanja vremena.

Najveće zasluge za trijumf Zvezde u penal seriji idu Milanu Borjanu koji je odbranio pokušaje Milošu Jojiću i Nikoli Štuliću u četvrtoj i petoj seriji.

Zvezda je nakon četvrte uzastopne i ukupno 32. titule u klupskoj historiji, osvajanjem Kupa upotpunila duplu krunu koju su "Crveno-beli" čekali punih 14 godina. Posljednji put Zvezda je osvojila Kup 2012. godine.

Partizan nije uspio spasiti sezonu. "Crno-beli" su prošle godine u finalu Kupa izgubili od Vojvodine, a sada su trofej Kupa prepustili najvećem rivalu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.