KOPA AMERIKA

Ekipe se spremaju za turnir, a nemaju pojma gdje će se igrati Kopa Amerika

KONMEBOL otkazao domaćinstvo Argentini

KONMEBOL: Počinje sa 13 dana. TWITTER

E. Ćosić

31.5.2021

Južnoamerička fudbalska federacija (KONMEBOL) je otkazala domaćinstvo Argentini svega 13 dana pred početak Copa Americe, takmičenje koje se trebalo održati u toj zemlji.

Prvobitni plan je bio da se takmičenje igra u Argentini i Kolumbiji od 13. juna do 10. jula, ali je onda KONMEBOL donio odluku da zbog nereda u Kolumbiji domaćinstvo pripadne samo Argentini. Iako se reprezentacije spremaju za takmičenje, ne znaju gdje će se ono uopšte odigrati. Danas je stigla informacija kako ni Argentina neće biti domaćin zbog problema sa koronavirusom. Pandemija radi velike probleme u Južnoj Americi, Kopa Amerika se prošle godine odgodila zbog virusa, a ove godine zbog korone ne mogu pronaći domaćina turnira.

- KONMEBOL analizira ponude drugih zemalja koje su pokazale interes za preuzimanje domaćinstva - poručili su iz Saveza ne otkrivši o kojim državama je riječ.

Inače, deset ekipa na Kopa Americi podijeljeno je u dvije grupe. U grupi A su Argentina, Bolivija, Čile, Paragvaj i Urugvaj, dok su u grupi B Brazil, Kolumbija, Ekvador, Peru i Venecuela.


Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.