REPREZENTACIJE

Cijela Nizozemska se smije novom gafu svog selektora

Frank De Bur postao hit zbog današnje press konferencije

De Bur: Najavio pogrešnog fudbalera. TWITTER

E. Ćosić

3.6.2021

Nizozemska fudbalska reprezentacija sprema se za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu. Nizozemci su smješteni u grupu C zajedno sa selekcijama Ukrajine, Austrije i Sjeverne Makedonije.

Uveliko traju pripreme za nastup na prvenstvu Starog kontinenta, a sinoć su Nizozemci odigrali prijateljsku utakmicu sa Škotskom, bilo je 2:2. Danas je Frank De Bur (De Boer), selektor nizozemske reprezentacije, bio na raspolaganju novinarima, a na press konferenciji je napravio gaf zbog kojeg mu se smiju u domovini.

Naime, jedan od novinara je pitao De Bura ko bi mogao igrati na poziciji desnog krila na Evropskom prvenstvu, a De Bur je odgovorom nasmijao javnost. 

- Mislim da bi to mogao biti Kvinsi Menig (Quincy) - kao iz topa je ispalio De Bur, a njegov odgovor je prouzrokovao tišinu u dvorani. Problem je bio što je De Bur najavio fudbalera kojeg uopšte nije ni pozvao, obzirom da se Menig nije našao na posljednjem spisku selektora. Vjerovatno je De Bur mislio na njegovog imenjaka Kvinsi Promsa (Quincy Promes). 

Nizozemska javnost odmah je počela kritikovati svog selektora, govoreći kako nije u stanju zapamtiti ime fudbalera, a kamoli voditi reprezentaciju koja po kvaliteti igrača ima čemu da se nada.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.