BH FUDBAL

Zbog nedobijanja licence: Mladost podnosi prijavu Tužilaštvu BiH

Advokati Mirza Dževdetbegović, Kenan Elezović i Edin I. Hodžić su u ime FK Mladost uputili dopis na adresu FS BIH

FK Mladost ne odustaje od licence. Arhiv

M. K.

7.6.2021

FK Mladost Doboj-Kakanj, koji je eliminisan iz Premijer lige BiH zbog nedobijanja licence, u toku ove sedmice podnijeti Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta NS BiH.

Naime, advokati Mirza Dževdetbegović, Kenan Elezović i Edin I. Hodžić su u ime FK Mladost uputili dopis na adresu FS BIH u kojem traže da Izvršni odbor FS BiH poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranje, koja je, prema njima, izbacila Mladost u niži rang.

Pored toga, pomenuti advokatski tim će podnijeti i Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv članova te komisije i eksperta čije ime FS BiH krije, a koji je protumačio da je ugovor između Mladosti i Grada Zenice nevažeći. Podsjetimo, sva finansijska dugovanja su izmirena, a potom je potpisan ugovor s Gradom Zenica o korištenju stadiona Bilino Polje.

Međutim, neimenovani ekspert NS BiH je taj član protumačio kao da nije sigurno da Mladost može igrati na Bilinom Polju te je Mladost izbačena iz lige.

U FK Mladost se pitaju i to odakle se izvjesni Branko Brkan pojavio u Drugostepenoj komisiji za licenciranje kada nije bio uopće prisutan na prethodnoj Generalnoj skupštini FS BiH na kojoj su birani članovi komisija.

Dokazi koje je prikupila FK Mladost - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.