EURO 2020

Šta ako niko ne prestigne Ronalda i Šika, ko će biti najbolji strijelac Eura?

Portugalac i Čeh imaju po pet golova, ali su završili svoje učešće na prvenstvu Evrope

Ronaldo i Šik: Trenutno na vrhu liste strijelaca. TWITTER

E. Ćosić

4.7.2021

Do kraja Evropskog prvenstva ostale su još samo tri utakmice - dvije polufinalne i finalna, a sva tri meča odigrat će se na Vembliju.

Španija, Italija, Danska i Engleska će se boriti za evropsku krunu, a dok se četiri selekcije bore za tron Starog kontinenta, Kristijano Ronaldo (Cristiano) i Patrik Šik (Schick) navijaju da ih niko ne stigne na čelu liste strijelaca - obojica imaju po pet pogodaka.

Rahim Sterling (Raheem), Hari Kejn (Kane) i Kasper Dolberg imaju najizglednije šanse da ih stignu od svih fudbalera koji su još uvijek na prvenstvu, obzirom da imaju po tri gola, po dva manje od vodećeg dvojca. U slučaju da se više niko ne pridruži Portugalcu i Čehu, jedno pravilo će odrediti ko će dobiti nagradu za najboljeg strijelca 16. izdanja prvenstva Evrope.


To pravilo ide u korist Ronalda, obzirom da je kapiten Portugala upisao jednu asistenciju, a Šik nije. U slučaju da dva ili više igrača ima isti broj golova, onda se gleda broj upisanih asistencija. U slučaju i da fudbaleri imaju isto broj asistencija, onda se gleda broj odigranih minuta, po principu što manje to bolje, gledaju se i golovi postignuti u kvalifikacijama.

Lista strijelaca:

  1. Kristijano Ronaldo - 5 golova, 1 asistencija, 360 minuta
  2. Patrik Šik - 5 golova, 0 asistencija, 404 minute
  3. Karim Benzema - 4 gola, 0 asistencija, 349 minuta
  4. Emil Forsberg - 4 gola, 0 asistencija, 371 minuta
  5. Romelu Lukaku - 4 gola, 0 asistencija, 444 minute

"Avaz" i "SofaScore" jedini u BiH pokreću „Pick'em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.