PREMIJER LIGA BIH

Posušje povelo protiv Borca, Sarajevo u odličnoj situaciji u Prijedoru

Susreti 4. kola

Fudbaleri Sarajeva na pragu pobjede. FK SARAJEVO

Piše: E. Ćosić

8.8.2021

Kraj prvog poluvremena utakmica 4. kola Premijer lige BiH u Posušju i Prijedoru donijelo je promjene rezultata. 

Izabranici Denisa Ćorića poveli su protiv aktuelnog prvaka Borca, a pogodak je postigao Dominik Begić koji je u 44. minuti matirao Nikolu Četkovića. Ipak, u drugoj minuti nadoknade Posušje je zaradilo isključenje, pošto je drugi karton pokazan Tinu Laušu.

Skoro u isti trenutak Sarajevo je došlo do drugog pogotka, a nes(p)retno je Nemanja Mandić proslijedio loptu u svoju mrežu nakon centaršuta raspoloženog Darka Bodula. Bodul je bio asistent i vodećeg gola, kada je u 23. minuti sjajno pogodio Dražen Bagarić.


Scena sa Mokrog Doca. FK BORAC

Posušje je utakmicu započelo sa sljedećih 11: Baćak, Barišić, Krišto, Stipić, Lučić, Vranjić, Landeka, Vukoja, Bešlić, Begić i Lauš, dok je Borac istrčao u sastavu: Ćetković, Jovanović, Milojević, Subić, Ćorić, Begić, Dujaković, Meleg, Vranješ, Zakarić i Lukić.

U Prijedoru, Rudar je utakmicu započeo u sljedećem timu: Šćekić, Pekija, Pavlović, Zekanović, Dojčinović, Burazor, Redžić, Jakupović, Santos, Amoa i Mandić, je Sarajevo do dvostruke prednosti došlo u sastavu: Dizdarević, Kurdić, Šabanović, Pidro, Hebibović, Palić, Đokanović, Ramić, Kobiljar, Bodul i Bagarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.